Hoppa till innehållet

Besök på Tekniska museet i Stockholm

27 mars 2020

Under vintern har Tekniska museet i Stockholm haft en robotutställning – Robotics! Såklart åkte jag dit och besökte den. En otroligt lärorik och intressant vistelse inklusive en guidning som gav mycket. Jag såg bebisrobotar, barnrobotar, talande robotar. Så intressant! Efter besöket tog jag kontakt med museets utställningsansvarige så där har jag etablerat en kontakt för eventuella framtida behov.

Vid det första mötet med gänget på parken presenterade jag min idé igen. Responsen var väldigt positiv och jag insåg att de förstod rätt bra vad jag är ute efter. Vi satte spontant ihop en plan för projektet och beslutade om nästa möte. Min uppgift var att ännu tydligare specificera robotens funktioner, rörelser och dialoger. Målsättningen för steg 1 är att ta fram en digital prototyp som vi kan presentera för framtida samarbetspartners och finansiärer.

Möte två. Vi träffas igen och går igenom vad vi samtliga har gjort fram tills nu. Jag hade lagt upp min specifikation i form av ett story telling case, för att skapa bilder hur jag tänker mig roboten. Vissa förändringar har skett i förutsättningarna att tillsammans jobba med robotprojektet och det som nu behövs är hjälp med att få fram en specifikation av roboten.

Fler artiklar

Grupputveckling - när teamet har kört fast!
8 jun 2020

När en grupps sammansättning förändras behövs ofta insatser göras...

Alla blev vi påverkade av Covid-19.
7 jun 2020

Dags att summera, reflektera och blicka framåt. Jag kan tänka mig...

Livesänd föreläsning "Digitalisera nu och bli en vinnare"
23 apr 2020

Här kan du ta del av min föreläsning jag genomförde live i...

By Formsmedjan. Powered by Yago